Популярні публікації

четвер, 30 січня 2014 р.

АКТУАЛЬНІСТЬ

 

Батьки дитини з вадами психофізичного розвитку, часто «замикаються» на хворобі дитини, різко обмежують своє коло спілкування, часто змушені залишати роботу, щоб забезпечити постійний догляд дитини. Все це що призводить до певної соціальної дезадаптації дорослих, які не мають змоги навчити дитину елементарних навичок соціальної орієнтації. Члени таких родин відчувають психологічний дискомфорт, безперспективність, апатію, невпевненість у майбутньому. Формальне ставлення окремих державних структур, які мали б опікуватися цією категорією громадян, спричинює формуванню і у дорослих і у дітей в основному споживацьких запитів.
Проект відповідає такому пріоритетному напрямку конкурсу, як Соціальна підтримка та адаптація інвалідів, безробітних, малозабезпечених та осіб похилого віку. Відповідно набувачами послуг цього проекту є батьки, в сімях яких є дітей з особливими потребами. Цієї категорії громадян в нашому місті, на жаль, є чимало. Такі люди зазвичай є відокремленими від суспільства, оскільки останнє не завжди готове приймати дітей з діагнозом ДЦП, а в цілому, просто не знає як себе з ними поводити. Більшість сімей, в яких виховуються інваліди дитинства, є неповноцінними: як правило, мати залишена наодинці зі своєю дитиною, проблемами та невизначеністю у їх розв’язанні. Особливо це актуально на сьогоднішній час, коли економічна криза суттєво відображається на житті пересічних громадян нашого міста. Нерідко батьки не знають до кого звернутися з вирішенням щоденних насущних проблем. Ця категорія населення є особливо вразливою і дійсно мало захищеною.
Проблема полягає в тому , що батьки , вперше зіткнулися з проблемою дитини з обмеженими можливостями здоров'я , не знають , як своїх прав і прав своїх дітей , так і основних правил догляду за важкохворим дитиною. У зв'язку з цим батьки не можуть своїх дітей самостійно захистити , не можуть отримати інформацію в доступній формі про можливості лікування , реабілітації , розвитку , юридичної допомоги , не знають , як надати необхідну допомогу при погіршенні стану дитини (напади , судоми і т.п. ) .
Тяжкохворі і невиліковно хворі діти особливо сильно потребують допомоги. Однак догляд в домашніх умовах буває складний і далеко не всі батьки мають достатні знання в цій області. 







Немає коментарів:

Дописати коментар